Esittely

Lyhyesti seurasta:

Järvenpään Voimailijat on 1963 perustettu paini- ja voimailuseura. Toimintamme on auditoitu, ja olemme saaneet sinettiseuratunnuksen. Painiseurana JäVo on Suomen suurimpia seuroja. Seura panostaa runsaasti aloittelevien painijoiden tukemiseen ja löytämiseen. Tutustu seuraamme ja sen toimintaan katselemalla näitä sivuja,ja ota yhteyttä. Seuramme tarjoaa lapsellesi reilua ja mukavaa toimintaa jossa kaikki saavat osallistua ensiminuutista lähtien mukavaan urheiluun. Tulkaa seuraamaan harjoituksiamme Piiroiselle.

Seuran historiikkia kirjoitetaan parhaillaan.Ennen sen valmistumista täällä tämä "lyhyt vedos":

Järvenpään Voimailijat täyttää kuluvana vuotena 48 vuotta, seura on kokenut sekä nousu-että laskukautta, joinakin aikoina jokin laji on ollut melkein unohduksissa ja toiset taas kohtalaisessa myötätuulessa.

Tällähetkellä painijoilla on noin sadan painijan joukko lupaavia nuoria poika-ja tyttöpainijoita.
Joka viikko painiharjoituksia on joka päivänä useita kertoja, kisoja painijat järjestävät 3-4 kertaan vuodessa. Myös leirejä järjestetään vuosittain ja yhteistyötä Unkarin ja Viron painiseurojen kanssa pyöritetään aktiivisesti..

Painonnosto salilla harjoitukset on mahdollista 24 tuntia vuorokaudessa, ja tätä mahdollisuutta lukuisa nostajajoukko hyödyntääkin.
Molempienurheilumuotojen harjoittelutilat ovat asiallisessa kunnossa.

Lukkopaini on aloitettu, ja siinä onkin nopeasti saatu noin 40 henkinen joukko painimaan salille.

Katsaus menneisiin vuosiin ja menneisiin vuosikymmeniin:

Lajeja toiminnassamme on ollut paini, painonnosto ja lentopallo. Menestystä on tullut niin MM-, EM- kuin SM tasollakin. Urheilijoista menestystä vuosienvarrella ovat tuoneet mm:
PAINISSA Pentti Asikanius, Niilo Vaskin, Pentti Turunen, Erkki Laine, Jarmo Nikkanen, Heidi Martti ja Joni Huusko ja Juha-Matti Eskola, Petteri Martikainen, Lauri Ruhanen, Teemu Timonen, Roope Luostarinen ja Juan Forsten, Elias Kuosmanen
PAINONNOSTOSSA Riku Pynttäri, Pertti Asikanius, Kari Hämäläinen, Matti Jokinen ja Hannu Laine.
Mainitsematta ei voi myöskään jättää:
PENKKIPUNNERRUS Kari Laitila.
VOIMAMIEHET Kari Korpi ja Keijo Finnilä.
RAUTAKOURA Kimmo Kokko.
Valmentajina ovat toimineet painissa Pentti Asikanius, Niilo Vaskin, Petteri Syrjänen, Jukka Nieminen ja Tarmo Oinas,Jouni Härkänen, Kari Matilainen,Veikko Lautala, Krista Sievälä, Marko Nousiainen, Marko Rinne, Matti Eskola, Tomi Lahti, Crister Nyhberg, Tero Luostarinen, Marko Ceder ja Janne Viemerö,Aki Tarino,Jarkko Kangasniemi, Petteri Martikainen ja useita apuvalmentajia ja Painonnostossa Leo Kangasniemi ja Pertti Asikanius.
Puheenjohtajan nuijaa ovat heiluttaneet Salomaa, Reino Virtanen, Teuvo Martinpelto, Pentti Asikanius, Pertti Asikanius, Niilo Laine, Oiva Hämäläinen, Riku Pynttäri, Kimmo Asikanius ja Pauli Myllylä, Kari Matilainen sekä nykyään Jukka Ruhanen.


Miksi nyt paini pinnalla JäVossa ?

Paini tuli takaisin seuran ohjelmaan 90-luvun alussa kun Petteri Syrjänen alkoi vetää harjoituksia Oinaskadun koululla. Silloin matto piti kasata aina ennen harjoituksia ja purkaa harjoitusten jälkeen. Muutamanvuoden jälkeen saatiin oma painisali vanhassa Hacmannin tehtaanmyymälässä, jonne talkoovoimin rakennettiin pukuhuoneet ja suihkut. Silloin myös hankittiin uusi keltainen molski ja se sininen voltti-matto. Apuna isompien ryhmässä oli Rauli Källi jonka oma poika, Joni Huusko paini juniorien sm pronssille 95. Ja taisipa perustajajäsen Pentti Asikaniuskin vetää muutamat harkat. 97-98 Ohitustien rakentamisen takia sali purettiin ja molski muutettiin Piiroselle, sinne missä voimistelumatto on nykyään. valmentajina olivat Petterin lisäksi Tarmo Oinas, joka oli myös jonkin aikaa painijaoston puheenjohtaja, ja Jukka Nieminen apuvalmentajana. Tuolloin molskille oli oma sisäänkäynti ja kesäisinkin pystyi käymään harjoittelemassa kun halusi ja sai kokoon hyvän porukan. 2002 seinä purettiin ja molski siirrettiin nykyiselle paikalleen. Tuolloin Tarmo oli muuttanut Kemiin ja Petteri lopettelemassa valmentajan uraansa.Seurasi parin vuoden hiljaisempi jakso kun Jukka Nieminen itsekseen veti harjoituksia, pyöritti taloutta jne. ja seuralle haettiin valmentajia. Kari Matilainen ja Jouni Härkänen tulivat 2004 valmentajiksi, ja alkoi taas uusi nousu, kun resursseja oli enemmän.
Nykyään seuran toiminta on vireää , valmentajia on kymmenkunta ja Päävalmentajana mestaripainja Tomi Lahti. Paiinijat saavuttavat mitaleja SM-tasolla jo tasaisesti, esim. 2011 niitä on tullut jo useita, vaikka kausi on vielä kesken. Seuran painijat ovat saaneet jo lukuisia edustustehtäviä, PM,EM - tasolla ja nuoriakin on nostettu jo maajoukkue-edustajiksi.

Viimeisimmät kehitysaskeleet ovat olleet huippu vapaapainija Petteri Martikaisen ja koko Aki Tarinon "kreko"painitallin siirtyminen JäVoon. Akin tallin siirtyminen sattui aivan nappiin, sillä Akin valmennettava Elias Kuosmanen paini elokuussa 2011 Kadettien Mailmanmestaruuden Unkarissa.


Tekstin muokannut Tero Luostarinen, Pauli Myllylän, Jarkko Mylyllylän antamista muistikuvista ennen vuotta 2005 ja 2005 jälkeen omien muistiinpanojen pohjalta. 

Viimeksi päivitetty 04.09.2011 15:45
 

Päätukijat 2015

Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki

Pientukijat 2015

Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki